Viidakkoon!!!

Talvikauden viimeisen Thaimaan reissun kunniaksi lähdin kolmen päivän retkelle Khao Sokin kansallispuistoon. Puisto sijaitsee Surat Thanin maakunnassa, noin 2 tunnin ajomatkan päässä Phuketista. Kävin Khao sokissa monta kertaa työskennellessäni viidakko-oppaana Phuketissa, tämänkin retken järjestäjä oli entinen työnantajani.

Khao sokin sademetsät ovat vielä vanhempia kuin Amazon. Alueella on vielä paljon villieläimiä, kuten norsuja, tiikereitä, apinoita, gibboneita, karhuja ja uskomaton määrä erilaisia kasveja. Satoja miljoonia vuosia sitten koralliriutasta muodostuneet kalkkikivivuoret ovat majesteettisen näköisiä ja tekevät maisemasta ainutlaatuisen. Kansallispuiston alueella on suuri Chieo lanin tekojärvi, joka muodostui kun Ratchapraphan pato rakennettiin 1982. Padolla tuotetaan sähköä parhaimmillaan koko Etelä-Thaimaahan.

Kolmen päivän retki alkoi majoittautumisella Elephant Hillsin telttaleiriin, jossa pääsee nauttimaan aidosta viidakkotunnelmasta yötä myöten, viidakko ei nimittäin hiljene pimeälläkään. Nyt siellä kotisohvalla pyöritellään päätä ja mietitään että kuka hullu lähtee telttaan nukkumaan keskelle viidakkoa? Mutta Elephan Hillsin teltat eivät ole ihan mitä tahansa telttoja, jopa ötökkäkammoiset kollegani olivat kuvat nähdessään sitä mieltä että näissä voisi tosissaankin yönsä viettää. Tuli niin kotoisa olo kun kannoin reppuni telttaan ja kuuntelin viidakon korvia huumaavaa meteliä, ihan kuin en olisi pois ollutkaan.

Telttaleirissä tarjottiin herkullinen ja monipuolinen buffetlounas, thairuokaa tietenkin. Lounaan jälkeen siirryttiin 10 minuutin matka Sok-joen varrelle ja hypättiin kanootteihin. Jokaisella oli oma melojasetä, joten me retkeilijät saimme vain köllötellä kyydissä ja nauttia maisemista. Matkalla bongattiin muutamia mangrovekäärmeitä, sammakoita ja valtavia perhosia. "Karrrme" melojasetä sanoi ja osoitteli puuhun, hetki meni että tajusin hänen tosissaan tarkoittavan käärmettä ja sanovan sen suomeksi. Kanoottiretken jälkeen vuorossa oli vierailu norsuleirissä, siitä ja norsuista lisää seuraavassa jutussa!

Elephant Hillsin safariteltat omalla kylpyhuoneella ja wc:llä. Ja viidakko soundtrackillä.

Sok-joki

"Karrrrme"

Sok-joki

Edellinen
Edellinen

Norsun hoito-ohjeet

Seuraava
Seuraava

Pa**a juttu