Norsun hoito-ohjeet

Elephant Hillsin norsuleirissä Khao sokissa asustelee tällä hetkellä 14 kärsäkästä. Kaikki ovat naaraita, niitä on helpompi käsitellä kuin uroksia. Tässä leirissä ei pääse enää ratsastamaan norsuilla, vaan tilalle on tullut "Elephant experience", jossa vieraat pääsevät tutustumaan eläimiin lähempää. Norsuilla on oma uima-allas ja ensimmäisenä seurasimme kun  yksi "tytöistä" sukeltelee ja roiskuttelee vettä päällensä selvästi nautiskellen uintihetkestä. Norsun hoitajalla eli "mahoutilla" on ongelmia saada fanttinsa altaasta pois, mutta onnistuu siinä viimein herkkupaloilla houkuttelemalla.

'Polskuttelun jälkeen mutainen norsu ohjataan pesupaikalle, jossa kaikki pääsevät auttamaan pesemisessä. Mahout komentaa norsun makuulleen, jotta yletämme paremmin. Norsun iho on syntyessä kokonaan harmaa ja melko karvainen. Iän myötä otsalle, korviin ja kärsään ilmestyy vaaleanpunaista väriä. Pesun päätteeksi mahout esittelee erilaisia tapoja päästä norsun selkään. Eläin nostaa käskystä toisen etujalkansa ja mahout kiipeää selkään ponkaisemalla vauhtia sen polvesta. Ketterän näköistä. Kaikki norsujen hoitajat ovat karen vuoristoheimoa, joka on alun perin Myanmarista. Kareneilla on pitkät perinteet norsujen hoitamisessa, usein sama poika ja sama norsu elävät koko elämänsä tehden töitä yhdessä. Tosin tällaiset perinteet ovat pikkuhiljaa hiipumassa, kun norsuja on aina vain vähemmän.

Kaikissa safariyrityksissä norsujen olot eivät ole yhtä hyvät kuin Elephant Hillsillä, kannattaakin tehdä vertailua ennen kuin lähtee safarille.

Kun norsut oli pesty, saimme valmistella niille ruokaa pilkkomalla ananaksia (noh, pistettiin puoliksi), sokeriruokoa ja piilottamalla vitamiinit vihreän lehden sisään. Päivän päätteeksi kävimme vielä tervehtimässä leirin pienintä asukasta; Haha täytti juuri kaksi vuotta. Haha on thain kieltä ja tarkoittaa 55, hän kun syntyi thaimaalaisen kalenterin mukaan vuonna 2555. Pienelle vekkulille ei voi olla nauramatta ja kaikilla oli hymy huulilla kun lähdimme takaisin Elephant Hillsin telttaleiriin. "Elephant experience" oli todellakin kokemisen arvoinen!

Vaihe 1: liota norsua lämpimässä kuravedessä noin 10 minuuttia.

Vaihe 2: Kun norsu on tarpeeksi kurainen, houkuttele se pois vedestä.

Vaihe 3: Pese muta pois puhtaalla vedellä hellästi hieroen.

Vaihe 4: Anna ruokaa!

Haha

Edellinen
Edellinen

Cheow Larn

Seuraava
Seuraava

Viidakkoon!!!