Uusi vuosi, uudet kujeet

Vuosi 2013 tuli ja meni. Kotisohvaa en viime vuonna pahemmin ehtinyt kuluttaa, matkalaukkua ulkoilutin sitäkin enemmän. Matkapäiviä kertyi yhteensä 215, yhdeksässä eri maassa. Uusia kohteita viime vuonna oli Japani ja Pohjois-Intia. Tavallaan Kreikkakin oli uusi tuttavuus, koska olin ollut siellä ainoastaan kerran joskus ala-asteikäisenä.

Lentokoneessa vietin aikaa suurin piirtein 130 lennon verran. Vaelluskengillä on tallattu yhteensä kuukauden päivät ja noustu yhdelle yli 6000 m korkealle vuorelle. Peking-Kathmandu välin, eli noin 5000 km, matkustin maata pitkin kaksi kertaa. Ehdin myös yöpyä yli kolmessakymmenessä hotellissa vuoden aikana.

Erityisen mieleenpainuvia kohokohtia olivat muun muassa buddhalaistemppelin naamiotanssit Ladakhissa, automatka Kashmirista Ladakhiin vuoristoisella Srinagar-Leh valtatiellä, 45 asteisessa kuumassa lähteessä kelluminen Hakubassa Japanin alppien hohtaessa kuutamossa. "Huippuhetkiin" kuuluu ehdottomasti myös Stok Kangrin kiipeily, sekin aloitettiin täyden kuun valaistessa vuoria. Elämäni ensimmäinen varsinainen kalliokiipeilyreissu Kalymnokselle, Kreikkaan, oli todella hieno kokemus sekin. Jokaisella matkalla tapasin paljon ihmisiä ja sain uusia ystäviä, se onkin yksi reissuelämän parhaista puolista!

Niin upea vuosi kaiken kaikkiaan, että siitä on vaikea pistää paremmaksi. Mutta mahdotonta se ei ole, eli ei muuta kuin uusia haasteita ja seikkailuja suunnittelemaan! Tälle vuodelle on tiedossa jo nyt kaikenlaista jännittävää. Himalaja kutsuu taas keväällä, pääsen jälleen hilaamaan itseni ja ryhmän innokkaita kiipeilijöitä yli 6000 metriin. Mikäs sen mukavampaa kuin ohuessa ilmassa urheilu?! Ja koska nälkä kasvaa syödessä, heinäkuussa tulee aika yrittää entistäkin korkeammalle; yli 7000 metriin. Kalliotakin pitäisi päästä raapimaan jonnekin päin maailmaa, kiipeilyreissu esimerkiksi Espanjaan voisi olla paikallaan. Mitähän muuta sitä vielä saisi vuoteen mahtumaan...

Vuoden korkeimmat tuuletukset Stok Kangrin huipulla (6137m) Intian Himalajalla.

Maisemia Srinagar-Leh valtatien varrella.

Upeat Japanin alpit, kyllä näissä maisemissa kelpaa köllötellä kuumassa lähteessä.

Enpäs arvannut että Japanissa pääsee myös lypsämään vuohia.

Vuosi vaihtui tällä kertaa Thaimaassa. Onnea, menestystä ja upeita matkailuhetkiä vuodelle 2014!!!

Edellinen
Edellinen

Reissumies

Seuraava
Seuraava

Seikkailijan cv