Perhemajoitusta Osakassa

Olin matkalla Japaniin ensimmaista kertaa, ja koska kulttuuri taalla niin erilainen, ajattelin etta olisi hyva majoittua pari ensimmaista yota paikallisten luona. Silloin minulla olisi koko ajan joku lahella joka voisi vastata kaikkiin kysymyksiin joita vaistamatta tulee vieraassa kulttuurissa. Olen ollut Couchsurfing-yhteison jasen jo lahes 10 vuotta, aloitin siis majapaikan etsimisen sielta. Couchsurfingin jasenet tarjoavat ilmaista kotimajoitusta, ja vastaavasti voivat etsia ilmaista majapaikkaa ollessaan itse reissussa.

Couchsurfing ei ole Japanissa niin suosittua kuin monessa muussa maassa, mutta minulla kavi tuuri ja sain myontavan vastauksen heti ensimmaisella yrityksella. Majoittuisin Mizukin ja hanen perheensa luona Osakassa. Perheeseen kuuluu myos hanen miehensa Hidenari seka 6- ja 8-vuotiaat tyttaret. Enka joutunut edes sohvalle, vaan sain kokonaan oman huoneen ja parisangyn! Mizuki puhui melko hyvin englantia, mutta hanen miehensa vain muutaman sanan. Paasin siis heti sisalle paikalliseen meininkiin ja nakemaan kuinka paikalliset asuvat. Kavin heidan kanssaan mm. ruokamarkkinoilla, jossa paasi maistelemaan monenlaisia japanilaisia herkkuja. Olin ainoa lansimaalainen koko markkinoilla, mutta japanilaiset ovat niin kohteliaita ja hyvatapaisia, etten kohdannut tuijottelua vaan ennemminkin erittain ystavallisia ihmisia jotka puhua papattivat japania minka ehtivat vaikka varmasti naamastani nakivat etten ymmarra sanaakaan. Veikkaan etta en saa olla yhta rauhassa tuijotukselta kun matkustan myohemmin kesalla Intiaan...

Kavimme Mizukin kanssa myos kirpputorilla. Ihan samanlainen ulkoilmakirppari kuin suomessakin, en tehnyt loytoja mutta oli mielenkiintoista seurata paikallisten touhuja. Puisto oli taynna piknikille tulleita perheita, olihan sunnuntai. Tyttaret jatettiin kirpparin lahella olevalle jattimaiselle leikkikentalle, jolla oli ainakin pari sataa muutakin lasta ja kaikki naytti minun silmiini ihan samalta... Saatiin kuitenkin ihan samat tytot takaisinkin pois lahtiessa.

Jotkut asiat eivat muutu vaikka matkustaa kauaskin. Perheen emanta nimittain oli kovasti innoissaan Groupon-tarjouksista, ja onnistuikin loytamaan minulle -60% kupongin hotellihuoneeseen Osakan keskustassa. Joten kun norjalainen reissukaverini Gunta saapui Osakaan, meilla oli astetta parempi lukaali loistavalla sijainnilla.

Sohvasurffailu onnistui siis loistavasti, edellisesta kerrasta olikin ehtinyt vierahtaa jo lahes 6 vuotta. Ainoa miinuspuoli oli etta japanilaiset ruokaelamykset eivat alkaneet viela ensimmaisina paivina, perheessa kokattiin nimittain kaikki ateriat mikroaaltouunilla....

Ruokamarkkinoilla

Curryleipakoju

Kirpparilla

Koyuki ja Salasa

Edellinen
Edellinen

(sopivasti hukassa) Hiroshiman yössä

Seuraava
Seuraava

Japanista kajahtaa