Kulttuuria korkealla

Elokuvavalikoimaa.

Jakin taljoilla on mukava istua.

Illan elokuva: Himalaya

Annapurna Circuit-vaelluksen varrella Nepalissa sijaitsee Manangin vuoristokylä, 3540 metrin korkeudessa. Suurin osa vaeltajista viettää Manangissa kaksi yötä totutellakseen korkeuteen ennen jatkamista ylöspäin kohti Thorung La:n solaa. Siksipä Manangissa on muita kyliä enemmän sekä kauppoja että majataloja, ja tarjolla on kaikkea mahdollista mitä vaeltaja saattaa tarvita. Kuten pari "saksalaista" leipomoa. Ja elokuvateatteri.

Elokuvateattereita on oikein kaksin kappalein, yksi kummallakin puolella kylän pölyistä ”pääkatua”. Tarjolla on vuoristoaiheisia elokuvia, Brad Pittillä tai ilman. Valitsin Eric Vallin elokuvan "Himalaya", koska se kertoo syrjäisen Dolpan alueen ihmisistä ja jakkikaravaanista jolla joka vuosi viedään suolaa vuorten yli vaihdettavaksi viljaan. Elokuvassa on käytetty vain kahta näyttelijää, kaikki muuta ovat aitoja kyläläisiä.

Teatterin penkit on päällystetty jakin taljoilla ja keskikäytävällä komeilee kamiina, jonne isäntä teki tulet heti alkumusiikin aikana. Elokuvaelämys kustantaa 250 rupiaa, eli noin 2,5 euroa. Jossain vaiheessa sisään hiippailee tyttö, joka tarjoilee otsalampun valossa jokaiselle kupin kuumaa teetä ja pussillisen popcornia.

Joku voi siellä nyt ajatella että onpa typerää mennä pieneen pimeään huoneeseen katsomaan elokuvaa, kun ulkopuolella komeilee maailman korkeimmat vuoret. Voipi olla, mutta elokuva oli opettava ja kokemus hauska, suosittelen kaikille Manangissa vieraileville!

Edellinen
Edellinen

Kenkä-setä

Seuraava
Seuraava

Ihana, kamala Kathmandu