Ensimmäinen etappi - Osh

Retkueemme on selvinnyt ensimmäisestä etapista, eli lentomatkoista Helsingistä Istanbulin kautta Oshiin. Osh on Kirgisian toiseksi suurin kaupunki (noin 200 000 asukasta) pääkaupungin Bishkekin jälkeen. Hotelli on aivan uusi, siisti ja moderni Sunrise Hotel.

Kävimme tekemässä pienen tutkimusmatkan Oshin bazaarille, jonka pienet ostoskujat tuntuivat jatkuvan loputtomiin. Osh on 3000 vuotta vanha kauppakaupunki silkkitien varrella, joten kaupankäynti taitaa olla näillä verissä. Ihmiset muistuttavat ulkonäöltään enemmän mongolialaisia tai muita aasialaisia, kuin venäläisiä. Kuitenkin katukuvat voisivat ennemmin olla Venäjältä kuin Aasiasta. Täällä ei ole sellaista liikennekaaosta kuin Aasiassa. Suurin osa ihmisistä on muslimeja, mutta näyttivät kuitenkin kulkevan ihan normaaleissa vaatteissa, yhtään burqhaa ei tullut vastaan vaikka joillain naisilla olikin hiukset peitetty huivilla.

Onnistuttiin löytämään ruokaakin, kahteen kertaan. Lounaaksi syötiin kebabvartaita ihan tässä hotellin lähellä, illalliselle lähdettiin oikein taksilla vähän kauemmaksi. Ja syötiin taas lihavartaita. Saa nähdä saadaanko mitään muuta koko reissulla.

Lämpötila täällä Oshissa lähenteli päivällä neljääkymmentä, kun ilmastointi oli pöhissyt hotellihuoneessa täysillä kolme tuntia, päästiin lukemaan +33. Onneksi huomenna aamulla otetaan suunta kohti raikasta vuoristoilmaa ja Pik Leninin perusleiriä. Matkan pitäisi kestää 5-6 tuntia, mutta sen näkee sitten huomenna...En tiedä minkälaisia yhteyksiä vuorella on, joku huhu liikkui, että perusleirissä toimisi internet. Mikäli toimii, raportoin seuraavan kerran sieltä, mikäli ei, palataan asiaan viimeistään kun ollaan taas täällä Oshissa!

Edellinen
Edellinen

Perusleiri

Seuraava
Seuraava

Kyykky kerrallaan kohti Kirgisiaa