Aktivoidu Mallorcalla

Oletko lähdössä lomalle suomalaistenkin suosikkikohteeseen, Mallorcalle? Tämä kaunis Baleaarien saari on paljon muutakin kuin rantaelämää ja kylmää olutta. Tässä muutamia vinkkejä mitä saarella voi tehdä, jos rannalla makaaminen alkaa kyllästyttää.

PATIKOINTI

Mallorcan länsiosaa hallitsee Tramuntanan vuorijono, joka on myös nimetty UNESCOn maailmanperintökohteeksi. Jonon korkein huippu, Puig Major, kohoaa 1445 metrin korkeuteen. 149 kilometriä pitkä vaellusreitti GR221 kulkee koko vuorijonon halki Port d'Antraxista Pollencaan. Tämän reitin lisäksi alueella on lukuisia muita patikointireittejä, joista oli Mallorcalla tarjolla paljon erilaisia opaskirjoja. Ilman kunnon karttaa (tai opasta) en suosittele lähtemään patikointireiteille, opasteet reittien varrella eivät ole aina kovin hyviä. Tai niitä ei vain ole. Polut ovat kivikkoisia, joten hyvät kengät ovat tärkeät. Päivisin on myös  kuuma, ota siis reilusti vettä mukaan ja laita hattu päähän. Vuoret ja meri vierekkäin tarjoavat niin upeita maisemia että hikoilu todellakin kannattaa!

KALLIOKIIPEILY

Mallorcalta löytyy paljon hienoa kalkkikiveä kiivettäväksi. Reittejä on laidasta laitaan, vaikka et olisi koskaan kiivennyt, tämä on hyvä paikka lähteä kokeilemaan. Koska minulla ei ollut kiipeilykaveria mukana reissussa, otin yhteyttä Rock and Water Mallorcaan joka järjestää monenlaisia aktiviteetteja saarella. Kiipeilimme puoli päivää Sa Gubian alueella, jossa 125 kiipeilyreittiä, helpoista ja lyhyistä pitkiin useamman köydenpituuden reitteihin. Meidän lisäksi näimme vain kaksi muuta kiipeilijää, eli ruuhkaa ei ollut. Heinä-elokuussa kiipeilyä rajoittaa kuumuus, silloin seuraava aktiviteetti on hyvä vaihtoehto.

DEEP WATER SOLO

Deep water solo tarkoittaa kiipeilyä veden äärellä olevilla kallioilla, ilman köyttä. Eli kun ote lipsahtaa tai et halua enää kiivetä ylemmäs, voit hypätä (tai tippua) mereen. Rock and Water Mallorca järjestää myös tätä aktiviteettia, joten lähdin heidän matkaansa päiväksi kiertelemään saarta mereltä käsin. Parhaat DWS paikat löytyy Mallorcan itärannikolta. Vene laskettiin vesille Cala Figuerassa, josta lähdimme rannikkoa pitkin etelään. Itärannikko on täynnä kauniita pieniä hiekkarantoja pienissä poukamissa ja välissä loistavia kallioita kiipeilyyn. Jos ei halua nousta korkealle, on mahdollista "kiivetä" kalliota sivusuunnassa vain muutaman metrin korkeudessa. Ensimmäinen hyppy veteen jännittää, vaikkei kovin korkealla olisikaan, mutta sen jälkeen jokaista hyppyä tai pudottautumista oikein odottaa! Auringon paahtaessa on mukava loikata viilentävään ja uskomattoman turkoosiin meriveteen.

Minun oli tarkoitus käydä myös pyöräilemässä, joka on suosittua Mallorcalla, mutta aika ei vain riittänyt. Pyörävuokraamoita näytti olevan vähän joka kulmassa ja saari tarjoaa varmasti paljon upeita reittejä pyöräretkille. Edellä mainittujen aktiviteettien lisäksi voit myös meloa kanootilla, sukeltaa, snorklata, shoppailla, kierrellä Palman vanhassa kaupungissa tai ryystää sangriaa pienissä viihtyisissä baareissa. Tanssijoille Mallorcalta löytyy salsabileitä, joissa letkeälanteisista viejistä ei ole pulaa. Esimerkiksi Mood Beach Clubilla järjestetään joka perjantai salsabileet, joten jos päivän aktiviteettien jälkeen on vielä energiaa niin sinne vaan laittamaan jalalla koreasti. Paikalle ei kannata mennä turhan aikaisin, täällä bileet alkaa kunnolla vasta puolenyön jälkeen.

Ihanaa lomaa Mallorcalla, oli se sitten enemmän tai vähemmän aktiivinen!

Upeat patikointimaisemat

Patikoinnin ohessa voi käydä ihailemassa vaikka näitä Valldemossan pieniä kujia.

Sa Gubian kallioilta löytyy eniten reittejä koko saarella.

Deep water solo

Edellinen
Edellinen

Viva Mexico!

Seuraava
Seuraava

Kohti huippua!!!