Taivaan temppeli - Pekingiläisten olohuone

Pekingissä on paljon historiaa ja hienoja nähtävyyksiä riittää moneksi päiväksi. Suosikkikohteeni siellä on Taivaan Temppeli, joka on valmistunut 1400-luvulla. Keisari kävi siellä rukoilemassa taivaan jumalaa ja uhraamassa karjaa hyvän sadon saamiseksi.

Sen lisäksi, että Taivaan temppeliä sanotaan yhdeksi maailman kauneimmaksi rakennukseksi, paikasta tekee mielenkiintoisen sitä ympäröivä puisto. Pekingiläiset tulevat sinne viettämään vapaa-aikaa. On tanssikerhoa, taijia, aerobiciä ja mailapelejä. Voit myös nähdä jonkun harjoittelevan kiinalaista kirjoitusta, pelaavan dominoa ja korttipelejä, myös virkkaajille on oma osastonsa. Viimeksi näimme myös kuorolaulua harjoittelevan porukan, toisessa nurkassa soi venäläinen musiikki huuliharpuilla soitettuna, jonka tahtiin kolme kiinalaisrouvaa kovin ylpeän näköisenä tanssi yhdessä opeteltua koreografiaa. Eläkeläiset pääsevät alueelle ilmaiseksi, muutkin voivat ostaa puistoon "kausikortin". Harrastuskavereista ei varmasti ole pulaa ja kaikessa näkyy iloinen tekemisen meininki.

Paras aika mennä tutustumaan Taivaan temppeliin ja sitä ympäröivään 2,73 neliökilometrin alueeseen on aamulla, silloin paikallista väkeä on eniten.

Kalligrafiaa.

Paritanssiosasto.

Korttipeliosasto.

Domino-osasto.

Jumppakerho.

Mailapelit...

Huuliharppu/ tanssi-nurkkaus.

Edellinen
Edellinen

Salam aleikum! Eikun...

Seuraava
Seuraava

Kulttuurishokki - Voiko siitä selvitä?