Liian vanha hostelliin?

Lentoemännän työssä matkustaessa majoittuminen tapahtuu aina melkoisen mukavissa hotelleissa, on ilmastoinnit, uima-altaat, kuntosalit ja herkkuja notkuvat aamupalapöydät. Matkanjohtajana reissatessa kohteet ovat vähän erilaisia, joten hotellitkaan eivät aina ole sitä luksusta, mutta yleensä parhaasta päästä, mitä kyseisistä paikoista löytyy. Vaelluksilla majoitutaan joko teltoissa tai vaellusmajoissa, jotka ovat hyvin yksinkertaisia, mutta se kuuluu asiaan vuoristossa liikuttaessa. Vapaa-ajan matkoillani majoitun mielelläni hostelleissa. Varsinkin jos olen matkassa yksin, hostelleissa tapaa aina paljon muita ihmisiä monista eri maista. Mikäs sen mukavampaa kuin jakaa matkakokemuksia muiden reissaajien kanssa, näin olen yleensä aina saanut parhaat matkavinkit.

Moni mieltää hostellit vain nuorisolle tarkoitetuiksi. Usein hostellien asiakaskunta onkin aika nuorta ja toiset hostellit houkuttelevat enemmän juhlivaa nuorisoa kuin toiset, varsinkin kaupungeissa. Nykyään netistä löytää helposti arvosteluita ja kuvauksia myös hostelleista, niitä kannattaakin tutkia ennen kuin tekee valintansa. Hostellit eivät ole vain yksin matkustavia varten, monista löytyy myös kahden hengen huoneita isompien usean ihmisen "dormien" lisäksi. Itse olen melko herkkäuninen, mutta olen aina nukkunut hostelleissa makoisat unet. Jopa 12 hengen täydessä dormissa Singaporessa ja Tokiossa. Yhteisissä keittiötiloissa voi kokkailla vaikka illallista tai käydä vain keittämässä aamukahvit. Hostelleissa järjestetään usein myös monenlaista ohjelmaa; kaupunkikierroksia, kursseja, tapahtumia ja henkilökunta todellakin tietää mikä matkailijaa kiinnostaa.

Toukokuisella Japanin matkallani majoituimme lähes pelkästään hostelleissa. Jokaisessa tapasin paljon eri ikäisiä ihmisiä, ilokseni myös monia itseäni selvästi vanhempia, jotka eivät juuri erottuneet porukasta. Minullakin on siis vielä vuosia "hostelliaikaa" edessä, luulenkin että kyse on enemmän tietynlaisesta asenteesta ja elämäntyylistä kuin iästä.

Vuosia sitten Kota Kinabalussa, Borneossa, majoituin hostellissa jonka parvekkeelta sai tuijotella viidakkoon, isäntä kokkasi iltaisin ruokaa kaikille halukkaille ja lähti päiväksi kanssamme snorklaamaan pienelle saarelle kaupungin edustalle. Japanissa viime keväänä päädyimme Kiotossa Santiago Guesthouseen, joka oli ollut auki vasta kuukauden. Kolmekymppiset omistajat Masa ja "my friend" (nimi ei ikinä selvinnyt, Masa esitteli hänet "this is my friend") järjestivät "takoyakijuhlat", joissa jokainen sai itse paistaa mustekalapalloja, jotka ovat suosittu pikaruoka Japanissa. Hostelli oli supersiisti ja sijainti loistava, aivan Gionin geisha-alueen lähellä. Hakubassa Japanin alpeilla Hakuba Alps Backpackers tarjosi jälleen aivan erilaisen kokemuksen japanilaistyylisillä huoneillaan vanhassa puurakennuksessa, jonka keittiön keskellä komeili kamiina. Oviin ei ollut edes avaimia, eikä lainattavissa polkupyörissä myöskään minkäänlaisia lukkoja.

Hostelleissa on aivan omanlaisensa tunnelma, mitä et koe hotellissa. Rohkeasti siis kokeilemaan iästä riippumatta, voit yllättyä erittäin positiivisesti ja säästää siinä samalla vähän rahaa!

Kota Kinabalun hostellin persoonallinen isäntä.

Takoyakijuhlat Japanissa

Erittäin siisti uusi hostelli Kiotossa

J-Hoppers hostellin kahden hengen huone Hiroshimassa.

Hauska hostelli Naganossa

Nagano

Hostellimeininkiä Tokiossa.

Edellinen
Edellinen

Paluu maailman katolle

Seuraava
Seuraava

Krooninen vuoristotauti - Oireet ja hoito