Kävelijän kaupunki

9 päivää New Yorkissa meni niin nopeasti, etten ehtinyt siellä ollessa kirjoitella tänne mitään. Johtuu osaksi myös siitä, että kaikkea nähtyä ja koettua piti vähän sulatella ennen kuin siitä saa aikaiseksi tekstiä. Olin kuullut etukäteen, että New Yorkissa paikallisetkin kävelevät paljon ja kulkevat töihin jakkupuvussa ja tennareissa. Tästä innoissani pakkasin mukaan mukavimmat lenkkarini.

Joka päivä kävelin monta tuntia ympäriinsä, tutkien eri kaupunginosia, ravintoloita, puistoja ja eksyin ihan pariin kauppaankin... Koko matkan aikana en tarvinnut karttaa, kun kaikki kadut kulkevat itä-länsi ja etelä-pohjoissuunnassa ja ne on numeroitu, kulkemien on hyvin helppoa. Metroasemilla on kartat joista voi suunnitella reittinsä, mikäli ei halua aina kävellä. Murray Hill, East village, West village, Little Italy, China Town, Wall street, Meatpacking district, Soho, Central park, Upper West Side, kaikki alueet ovat vähän erilaisia, samoin kuin ihmiset jotka niissä asuvat. Parasta New Yorkissa onkin se kulttuurien sekamelska, joka siellä vallitsee. Parin korttelin sisällä majapaikastani oli niin monipuolinen ruokatarjonta, ettei tiennyt minne menisi; vietnamilaista, afganistanilaista, intialaista, meksikolaista, sushia ja tietenkin amerikkalaisia vaihtoehtoja. Yhtenä päivänä osuimme keskelle Skotlantilaista festivaalia; kadut täyttyivät säkkipilleistä, kilteistä ja Ylämaan terriereistä.

Reilun viikon aikana lämpötila vaihteli nollan ja +22 asteen välillä. Kevättä oli selvästi ilmassa, loppuajasta puihin oli ilmestynyt pienet silmut ja jotkut jo kukkivat, ihmiset olivat vaihtaneet toppatakit shortseihin ja t-paitoihin. Keskuspuisto oli täynnä ihmisiä ensimmäisenä kunnolla lämpimänä lauantaipäivänä. Mikäs sen mukavampaa kuin hakea evästä ja istua auringossa katselemassa maailman menoa.

Ensimmäisenä iltana minut vietiin Shake Shackiin syömään kuulemma parasta hampurilaista New Yorkissa. Kyllähän se maistui! Aivan loistavia burgereita syötiin myös Bills Bar and Burgerissa, suosittelen!!! New Yorkilaiset käyvät paljon brunssilla, moneen ravintolaan pitikin brunssin aikaan jonottaa, jos ei ollut tehnyt varausta etukäteen. Greenwich villagessa sijaitsevassa Elephant & Castle ravintolassa oli oikein maukas brunssi. "Pakollisiin" juttuihin kuuluu tietenkin myös drinkillä käynti jollain monista New Yorkin kattoterasseista. Strand hotellin terassilla oli dj soittamassa musiikkia, tai jos haluaa bailata oikein kunnolla, kannattaa suunnata viikonloppuna osoitteeseen 230 Fifth.New Yorkissa on uskomaton määrä tekemistä, vaikka olin liikkeellä aamusta iltaan 8 päivää, jäi vielä paljon asioita mitä olisin halunnut tehdä. Jotkin aktiviteetit eivät olleet niin turisteille tyypillisiä, kerron niistä lisää ensi kerralla!

Kiinalaisia pelejä Chinatownissa, katutaidetta ja perinteistä arkkitehtuuria.

Brooklyn Bridge

...ja toiseen suuntaan...

Central park

Shake Shack Madison Square Parkissa. Tänne on kauniina päivinä tosi pitkät jonot.

Martinilla @ Top of Strand

Edellinen
Edellinen

Ikiliikkujan New York

Seuraava
Seuraava

Voiko ihanammin päivä enää alkaa...