Lhasa by night

Tiibetiläinen musiikki soi niin kovaa että että korvia särkee, naamioihin pukeutuneet tanssijat esittävät villiä perinteistä tanssia. Paikallinen nuoriso istuu pöydissä olutta juoden ja seuraa esitystä. Olemme Lhasassa, tiibetiläisessä "nangma-yökerhossa", joka on näin perjantai-iltana melkoisen täynnä.

Nangmassa on aina elävää musiikkia, laulua ja tanssiesityksiä. Esiintymislavan takaseinää komistaa iso Potalan palatsin kuva. Esiintyjillä on upeat perinneasut, joita käydään vaihtamassa joka esityksen välissä. Tämä on siis tiibetiläisten nuorten vastine suomalaiselle baari-illalle. Vähän sama kuin suomalaiset nuoret menisivät yökerhoon katsomaan tanhuesityksiä tai kalevalan lausuntaa.

Tarjoilijoiden työ on tehty helpoksi, lähes kaikille pöydille on asetettu valmiiksi 24:n oluttölkin laatikko, joka jaetaan kaveriporukan kesken. Meiltäkin käydään kysymässä, mitä haluaisimme juoda. "Onko viiniä?" Ei ole. "Entäs gintonikkia?" Ei ole. "No mitä on?" Olutta. Otamme siis olutta. Tuoppeja ei ole, vaan olut juodaan joko tölkeistä suoraan tai laseista jotka eivät juuri ole shottilasia suurempia (tuopeista ja lasipulloista on kuulemma luovuttu tappeluiden takia).

Jossain vaiheessa esityksiin tulee tauko ja yleisö ryntää lavalle tanssimaan. Kaikki tekevät samaa askelkuviota, kasvot samaan suuntaan, kuin rivitanssissa. Lieneekö koulussa opetettu tanssi. Hauskan näköistä joka tapauksessa. Erilaista, ja ehdottomasti kokemisen arvoista!

Saavuimme ajoissa paikalle varmistaaksemme hyvät paikat. Olutlaatikko on jo valmiiksi pöydällä.

Paikallisoppaamme Pema lähti mukaan illanviettoon.

Hurja naamiotanssi

Viehkeät karvalakkinaiset

Tiibetin Antti Tuiskut

Edellinen
Edellinen

Elvis nevöhööd

Seuraava
Seuraava

Paluu maailman katolle